Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Marynowany ser feta z rozmarynem i suszonymi pomidorami Delicje nie tylko dla milosników kuchni sródziemnomorskiej. Doskonala przekaska, dodatek do salat, smakuje znakomicie na chrupicym chlebie. Mozna ja równiez urozmaicic oliwkami albo chili w zaleznosci od upodoban. Istotna rzecza jest, aby ser i oliwa mialy dobra jakosc, bo to gwarantuje niepowtarzalny smak. Szybkie i proste w wykonaniu, jedyna trudna rzecza, jest przeczekanie kilku dni, az wszystko sie "przegryzie":)
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 150
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 150
Składniki
Ser pokroic w kostki, pomidory w paski lub w kostki. Rozmaryn mozemy dodac w calosci, lub tylko posiekane igly. Czosnek obieramy i kroimy na kawalki. Do sloika wkladamy warstwami rozmaryn, ser, ziola, czosnek i pomidory. Mozna równiez dodac oliwki i chili. Zalewamy taka iloscia oliwy, aby wszystko bylo pokryte. Przechowujemy tydzien w ciemnym, chlodnym miejscu, wtedy dopiero ser nabiera wszystkich walorów smakowych.
Smakuje znakomicie na chrupicym chlebie.