Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Masa makowa z dużą ilością bakalii, idealna do strucli, rogali i makowców.
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 837
Połączenie polskich faworków (chrustu) i hiszpańskich churrosów – cienkie, sm...
Odsłon: 60
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 837
Połączenie polskich faworków (chrustu) i hiszpańskich churrosów – cienkie, sm...
Odsłon: 60
Składniki
Zaparzamy mak we wrzącej wodzie 10-15 minut, przecedzamy przez gęste sito, studzimy i mielimy przez sitko 2 mm dwukrotnie.
W garnczku doprowadzamy do wrzenia śmietanę z cukrem, cały czas mieszamy.
Dodajemy zmielony mak, bakalie oraz olejek migdałowy. Cały czas dokładnie mieszamy wszystko.
Ostudzona masa makowa jest gotowa.