Do góry

Przekąski Przepis na:

Masełko z awokado

Masełko z awokado

Autor:

Przepisów i artykułów: 240 Ocena: 4122

Dodano:

Odsłon: 3724

Super zdrowe i super szybkie

Składniki

  • awokado (musi być dojrzałe), 1
  • sok z cytryny lub limonki
  • ewentualnie szczypta soli (ja nie daję)
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Awokado myjemy,usuwamy pestkę i wyjmujemy miąższ.Następnie skrapiamy sokiem z cytryny lub limonki i rozgniatamy widelcem (można użyć blendera ale ja lubię jak zostają niewielkie kawałeczki). Do takiego masła z awokado można też dodać np rozmiażdżony czosnek.

  2. Na zdjęciu obok masełka moje wyhodowane awokado z pestki:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

anetas197601 19 stycznia 2013 też sobie wyhodowałam z pestki awokado tylko nie wiem czy ono kiedykolwiek będzie owocowac. Muszę spróbowac zrobic z sokiem z cytryny jeszcze takiego nie jadłam, ale na pewno jest wyśmienite skoro masz je na swoim profilu :)) Pozdrawiam serdecznie

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

sereberko80 14 listopada 2012 pyszności :-) ja do takiej pasty dodaję cebulę :-) pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

goramarcina1 11 listopada 2012 Uwielbiam ovokado i do tego na kanapkę plaster pomidora..pycha..

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ola100 07 listopada 2012 awokado piekne a maselko wyprobuje dzieki za przepis.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń