Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto smaczne, rozpływające się w ustach, do tego sezonowe owoce i piana. Polecam gorąco.
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 22
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 96
Polecam. Mało pracochłonny i bardzo smaczny.
Odsłon: 617
Polecam.
Odsłon: 234
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 513
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 22
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 96
Polecam. Mało pracochłonny i bardzo smaczny.
Odsłon: 617
Polecam.
Odsłon: 234
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 513
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto zmiksować na "piasek". Można też rozetrzeć w palcach. Podzielić na dwie części: 3/4 i 1/4. Większą część rozsypać na wysmarowaną masłem blachę o wymiarach :35/25 cm. Na cieście rozłożyć owoce (u mnie czerwone i czarne porzeczki). Ubić pianę z cukrem. Pod koniec ubijania dodać mąkę ziemniaczaną. Wyłożyć na owoce. Na pianie rozsypać resztę ciasta. Piec 30 minut w tem. 200 stopni.