Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Matiasy z leśnymi grzybami"
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 457
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 113
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 457
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 113
Składniki
Śledzie mocz w zimnej wodzie przez kilka godzin. W czasie moczenia wodę zmień 2 razy. Następnie filety wyjmij, osusz, pokrój na kawałeczki.
Suszone grzyby zalej 1 i 1/4 szklanki wrzątku. Odstaw na 30 minut. Potem dodaj szczyptę soli i listek laurowy.Grzyby z przyprawami gotuj, aż będą miękkie. Odcedź, wystudź, pokrój w paseczki. Wywar z gotowania grzybów zachowaj.
Cebule obierz, pokrój w plasterki, zeszklij na oleju. Dodaj rozgnieciony jałowiec i ziele. Dołóż grzyby oraz koncentrat. Całość podlej wywarem grzybowym. Duś kilka minut pod przykrycim.
Pod koniec dodaj rodzynki oraz ocet. Przypraw do smaku. Powstały sos wystudź.Dodaj pokrojone śledzie, dokładnie wymieszaj. Wstaw na kilka godzin do lodówki, aby smaki się przeniknęły.
Dla odmiany rodzynki zastąp suszonymi śliwkami. ok. 2 godz. 1 porcja zawiera ok. 310 kcal. Ok. 2,25 zł za porcję.Źródło: Tina