Do góry

Desery Przepis na:

Mazurek bakaliowy

Mazurek bakaliowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 129 Ocena: 4355

Dodano:

Odsłon: 43623

kruchy spód i soczyste nadzienie

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Z podanych składników zagnieść ciasto,rozwałkować i wyłożyc nim razem z bokami prostokatną blachę.Bakalie drobno pokroić i wymieszać z dżemem i sokiem cytrynowym ,wyłożyć na ciasto a na wierzch dać ubitą z cukrem na sztywno pianę z białek,wyrównać powierzchnię i piec ok 30 minut w 180 stopniach.Po upieczeniu wierzch polać czekoladą.Życze smacznego.

  2. uwaga:jeśli chodzi o dżem ja dałam jabłkowy ale można też dać np. powidła,chodzi o to żeby dżem nie był za słodki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń