Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
swietnie smakuje
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 669
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 102
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2701
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 669
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 102
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2701
Składniki
z maki, cukru, margaryny, sody, miodu, 2 lyzek mleka, 1 jajka i 2 zoltek zarobic ciasto kruche, podzielic je na pol i upiec dwa placki w sredniej formie, piec na ciemny zloty kolor ok 20 min w 180 st.,
z reszty mleka 4 jajek i c pudru ugotowac budyn i cieply wylac na jeden upieczony placek,ewentualnie mozna dodac 1-2 lyzki masla i wymieszac az sie rozpusci w budyniu rowniez mozna dodac troche soku z cytryny bedzie wtedy smak lekko cytrynowy kwaskowaty jesli ktos nie lubi mdlego slodkiego ciasta, przykryc drugim platem ciasta , puszke masy krowkowej rozsmarowac na wierzchu, po rozsmarowaniu masy noz zamoczyc w goracej wodzie i mokrym i cieplym wygladzic powierzchnie, macvzac noz w wodzie w razie potrzeby, po tym stopic czekolade zrobic esy floresy i rozlozyc dekoracyjnie bakalie