Do góry

Desery Przepis na:

mazurek włoski

mazurek włoski

Autor:

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 1

Dodano:

Odsłon: 1502

Bardzo smaczne!

Składniki

  • Ciasto: szklanka śmietany kremówki słodkiej, 1
  • Mąka pszenna, 30dag
  • Jaja, 3
  • cukier kryształ, 20dag
  • cukier waniliowy, 1
  • proszek do pieczenia, 3 łyżeczki
  • kieliszek czystej wódki, 1
  • Piana orzechowa: orzechy<najlepiej włoskie>, 25 dag
  • białka, 3
  • cukier, 6 łyżeczek
  • mały słoik powideł sliwkowych, 1
> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ciasto: Smietane ubic, dodać cukier. Wbijać po jednym jaju. Na końcu dodać make wymieszną z proszkiem do pieczenia i wódkę. Upiec. Pieck w ok.160-180 stopniach, 30-40min.

  2. Piana orzechowa: Orzechy zapiec w piekarniku na złoty kolor, nastepnie rozwałkować. Białka ubić z cukrem, dodac orzechy.

  3. Na wierzch upieczonego ciasta rozsmarowac powidła, a następnie r&oacute;wnomiernie rozłozyc piane orzechową i zapiec w piekarniku.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń