Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Medaliony tymiankowe w boczku"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 676
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 105
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 42
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2710
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 676
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 105
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 42
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2710
Składniki
Mięso natrzyj czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Przełóż do miseczki. Posyp posiekanym ty miankiem. Wstaw na kilka godzin do lodówki.
Bakłażany, pokrój w plasterki. Posyp solą, a kiedy puszczą sok, opłucz je i osusz. Rozgrzej oliwę. Usmaż na niej bakłażany. Oprósz je pieprzem i ew. posól. Posyp cukrem, skrop octem i smaż jeszcze 4 minuty.
Zamarynowane medaliony owiń boczkiem. Smaż 8 minut na oleju. Przypraw solą i pieprzem. Ułóż na bakłażanach. Posyp pokrojonymi dymkami i zielonymi oliwkami.Źródło: Naj