Dania główne Przepis na:
Medaliony z polędwiczek

Przepisów i artykułów: 45 Ocena: 639
Dodano: 10.11.2008
Odsłon: 15275
Składniki
- polędwiczki wieprzowe, ok 60dag
- boczek, paczka plastrów
- grzyby, 0.50dag
- zimniaki, ok kilo
- zielenina,marchew
3-4 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
Ziemniaki ugotowac,dodając marchew,grzyby dusimy na cebulce podprawiamy śmietaną z mąką jako sos.Polędwiczki tniemy na plastry szerokości plastra boczku,każdy kawałek owijamy w boczek,sól pieprz i smażymy na odrobinie oleju albo na patelni grilowej ok10 min.Ziemniaki przepuścic przez praskę,częśc z marchewka a do częsci dodac zieleninę.Łyżką do lodów ułożyc kulki z ziemniaków,obok medaliony,obok sos grzybowy.Smacznego
Komentarze do przepisu (0)