Do góry

Przekąski Przepis na:

Mielona rolada

Mielona rolada

Autor: agulam22

Przepisów i artykułów: 105 Ocena: 6196

Dodano: 18.11.2012

Odsłon: 20567

Łatwa w zrobieniu rolada z mięsa mielonego! Pyszna na ciepło i na zimno!

Składniki

> 6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Masa mielona: dokładnie mieszamy mięso mielone z bułką , jajkiem,kaszą kus kus , solą i pieprzem. Wyrabiamy na gładką masę.

  2. Nadzienie: pieczarki kroimy w plastry, cebulę w kostkę, na rozgrzaną patelnie dodajemy łyżkę oleju,wrzucamy cebulę, gdy jest zeszklona dodajemy pieczarki, po ok 5min dodajemy sól i pieprz do smaku, odstawiamy i po przestygnięciu dodajemy bułkę tartą.

  3. Na foli aluminiowej lekko natłuszczonej rozkładamy równomiernie mięso mielone ( prostokąt ok 20cm/30cm), na środku mięsa układamy plastry szynki,całość posypujemy startym serem żółtym a na to rozprowadzamy nadzienie z pieczarek zostawiając po 1cm z każdej strony.

  4. Następnie zwijamy całość w roladę przy pomocy foli. Gotową roladę zawijamy w folię aluminiową i pieczemy ok 1h w 190st.

  5. Rolada jest pyszna na ciepło i zimno. Świetnie nadaję się do obiadu jak i jako dodatek do kanapek.

  6. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

dorcia41 14 kwietnia 2013 Rolada pyszna na ciepło i na zimno, przepis super polecam :)) zostawiam kciuka i pozdrawiam

9 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Maudie 18 listopada 2012 Taka rolada musi być bardzo smaczna,dodatkowo uwielbiam połączenie mięsa z pieczarkami i serem,muszę koniecznie wypróbować,pozdrawiam:)

9 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń