Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny gęsty sos. do ryżu, makaronu jak i na kanapki
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 261
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 261
Składniki
Soczewicę zalać wrzącą wodą dzień wcześniej.
Marchew i pietruszkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Por pokroić na pół talarki. Do wolnowaru włożyć mięso mielone, marchew, pietruszkę, por, odsączoną soczewicę, pomidory z puszki łyżkę koncentratu pomidorowego. Doprawić do smaku bazylią, pieprzem oraz chili. Wolnowar ustawić na wysoki ogień na ok 4-5 godzin. W trakcie gotowania należy sprawdzić czy gęstość nam odpowiada i dodawać koncentrat pomidorowy. Podawać np z ryżem Smacznego.