Do góry

Dania główne Przepis na:

Mielone w płatkach owsianych

Mielone w płatkach owsianych

Autor: patusia5

Przepisów i artykułów: 263 Ocena: 6171

Dodano: 17.04.2012

Odsłon: 46818

Lekki pomidorowy smak oraz panierka z płatków owsianych sprawią, iż zwykłe mielone zyskają zupełnie odmieniony smak i wygląd.

Składniki

  • 500g mięsa mielonego dowolnego
  • 1 cebula
  • 1 czerstwa kajzerka
  • 1 jajko
  • łyżka przecieru pomidorowego
  • kilka łyżek płatków owsianych
  • sól, pieprz
5-6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Cebulę kroimy w drobną kostkę, podsmażamy na łyżce oliwy. Kajzerkę namaczamy w pół szklanki letniej wody, odciskamy. Do mięsa dodajemy jajko, cebulę, kajzerkę, przecier, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem, dokładnie mieszamy. Z masy formujemy owalne, płaskie kotleciki, panierujemy w płatkach i smażymy na złoty kolor.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

bbbg 23 kwietnia 2012 Pycha... dzięki za pomysł na na ,,nowe mielone", zrobiłam i gorąco wszystkim polecam!

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Wiolka02 18 kwietnia 2012 Na pewno wypróbuję :) 5 ode mnie i do ulubionych oczywiście :)

4 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń