Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne mielone w gęstym sosie z pieczarkami a do tego kasza lub ryż i pyszny obiad gotowy. Proste, szybkie i smaczne:)
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 220
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 220
Składniki
Bułkę tartą zalewamy ciepłym bulionem /bulion wlewamy małymi porcjami i wlewamy go tyle ile wchłonie bułka/ i odstawiamy na 20 min. Po tym czasie dodajemy mięso mielone, jajko, doprawiamy solą, pieprzem, mieloną papryką i czosnkiem granulowanym. Dokładnie wyrabiamy. Z masy mięsnej formujemy pulpety i obsmażamy na rumiano na rozgrzanym oleju. Na patelni rozgrzewamy masło klarowane i szklimy na nim pokrojoną w małą kostkę cebulę. Następnie dodajemy pokrojone na ćwiartki pieczarki i smażymy je na średnim ogniu do miękkości. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gdy będą już miękkie wlewamy śmietanę i zagotowujemy. Sos doprawiamy do smaku. Mielone w sosie pieczarkowym doskonale smakują z kaszą lub ryżem.