Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Mielone z nadzieniem"
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 434
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 104
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 434
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 104
Składniki
Na farsz: pieczarki myję i drobno ścieram. Ogórek i paprykę kroję w kosteczkę, a por myję i tnę w cienkie plasterki. Starte pieczarki obsmażam na łyżce oleju przez 3 minuty. Dodaję plasterki pora. Duszę razem jeszcze 2 minuty. Odstawiam do wystudzenia. Potem dodaję kosteczki ogórka i papryki. Przyprawiam solą i pieprzem.
Mięso mielone mieszam z jajkiem, 3 łyżkami bułki tartej i wodą. Przyprawiam, wyrabiam. Nabieram porcje mięsa wielkości jajka. Formuję placuszki. Kładę na nie porcje farszu i lepię podłużne kotleciki.
Panieruję je kolejno w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażę na rozgrzanym oleju po 4-5 minut z każdej strony.
<strong>Małgorzata Pankiewicz z Gowina</strong>Źródło: Naj