Do góry

Dania główne Przepis na:

Mielony drobiowy

Mielony drobiowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 95 Ocena: 992

Dodano:

Odsłon: 1204

Klasyczny mielony z mięsa drobiowego, delikatny i smaczny.

Składniki

  • Filet drobiowy 50 dag
  • Jajko 1 szt
  • Cebula 1 szt
  • Kajzerka 1 szt
  • Bułka tarta
  • Olej
  • Sól, pieprz, majeranek
3-4 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Umyte mięso pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju, dodać pokrojoną w kostkę cebulę, smażyć do zeszklenia cebulki.

    Mięso z cebulą zmiksować, dodać namoczoną w wodzie i odciśniętą kajzerkę, jajko, sól, pieprz, majeranek.

    Wymieszać dokładnie masę, formować kotlety, obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju po kilka minut z dwóch stron.

    Podawać z ziemniakami lub frytkami i surówką.


    .

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 15 października 2017 Pycha :) Coś, o tym wiem, bo u nas dokładnie to samo dziś było :)
Niedziela dniem kurczaka xD
Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń