Do góry

Dania główne Przepis na:

Mięsko na złoto

Mięsko na złoto

Autor:

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 6

Dodano:

Odsłon: 3903

Szybkie, banalne i ciekawe. Przepis zapożyczony z tv :)

Przygotowanie

  1. Do garnka dajemy masło, musztardę, miód i przyprawy. Chwilę podgrzewamy aż się wszystko rozpuści i zabulgocze.

  2. Mięso myjemy, osuszamy, kroimy na nieduże kawałki. Zalewamy zalewą i dobrze mieszamy. Wstawiamy do lodówki na ok 15 min (aż masło zastygnie) a następnie wyjmujemy i pozostawiamy na kilka godzin (najlepiej na noc). W cieple mięso lepiej przesiąknie przyprawami.

  3. Rozgrzewamy patelnię na średnim ogniu. Na suchą patelnię wrzucamy mięso i wlewamy marynatę. Dusimy przez chwilę aż mięso lekko się podsmaży, odlewamy nadmiar płynów i zwiększamy ogień. Doprowadzamy do karmelizacji, przewracając mięso, pilnując, żeby się nie przypaliło, jednak dość mocno zarumieniło.

  4. Podajemy z ziemniakami, kaszą, według uznania. Zioła można wymieniać, według upodobań.

  5. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

lippy-25 19 kwietnia 2012 "banalne i ciekawe"? czy to się nie wyklucza? ;-)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń