Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Mięsne kąski z farszem"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 179
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 179
Składniki
Wieprzowinę umyj, osusz, pokrój w kostkę o boku ok 4 cm. Kilka kawałków suszonych pomidorków osącz, pokrój na mniejsze kawałki.
W każdej kostce mięsa wąskim ostrym nożem zrób otwór, wetknij kawałek pomidora. Mięso ułóż na talerzu.
Cebulę obierz, pokrój na plasterki. Marchewkę oczyść, pokrój w krążki. Razem z cebulą posyp mięso.
Oprósz oregano, bazylią, majerankiem, solą i pieprzem, skrop oliwą od suszonych pomidorków i octem winnym, dokładnie wymieszaj. Mięso odstaw w chłodne miejsce na co najmniej 2 godziny.
Patelnię rozgrzej (nie natłuszczaj), włóż mięso z warzywami. Podsmaż ze wszystkich stron na małym ogniu. Wlej bulion jarzynowy, dodaj dwa pokrojone kawałki suszonych pomidorów, duś na wolnym ogniu do miękkości.
Pod koniec duszenia wlej śmietanę kremówkę, wymieszaj, przypraw. Podawaj z kluskami śląskimi i sałatką.
<strong>Przepis przysłała Renata Pyzik z Tarnogóry.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie