Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Miętowe koszyczki z serem i bitą śmietaną"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 183
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 183
Składniki
Płaty lasagne lekko podgotuj w osolonym wrzątku. Odcedzone pokrój na kwadraty.
W garnku rozgrzej olej. W metalowej natłuszczonej chochli rozłóż płat. Dociśnij go tak, by nadać mu kształt koszyczka.
Zanurz chochlę z makaronem, przytrzymując go łyżką. Kiedy się porządnie zarumieni, umieść go na papierowym ręczniku.
Śmietanę ubij z cukrem pudrem i śmietan-fiksem. Połącz z serem, likierem oraz posiekaną miętą.
Nałóż mus do koszyczków. Podawaj schłodzone.Źródło: Telemax