Desery Przepis na:
Migdałowe ciasto z ananasem,mandarynkami i kruszonką


Przepisów i artykułów: 425 Ocena: 5421
Dodano: 11.07.2018
Odsłon: 11319
Składniki
- CIASTO:-6 żółtek
- -1 szklanka cukru -1 masło-250 g. -3 szklanki mąki
- -100 g. mielonych migdałów -3 łyżeczki proszku do pieczenia
- NADZIENIE:
- -1 puszka ananasa -1 puszka mandarynek
- BEZA:
- -6 białek -3/4 szklanki cukru -1 budyń śmietankowy
- POSYPKA:-150 g. masła
- -50 g. brązowego cukru -150 g. mąki -100 g. mielonych migdałów
- -cukier puder do oprószenia
> 6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
Żółtka wraz z cukrem i masłem zmiksować.Przesiać mąkę z proszkiem, dosypać migdały, wszystko zmiksować. Wylepić blaszkę z piekarnika 34x38,wyłożoną papierem do pieczenia.
Odsączyć ananasa i mandarynki. Ananasa pokroić i wraz z mandarynkami rozrzucić na surowym cieście. -
Białka ubić ze szczyptą soli, potem cukrem.Przesiać do tego budyń i mikserem na niskich obrotach wmieszać. Bezę wyłożyć na owoce.
Na posypkę wszystko zmiksować, albo rozetrzeć w palcach i rozsypać na bezie. -
Piec ok.60 min. w 175*.
Po przestygnięciu oprószyć cukrem pudrem.
Komentarze do przepisu (4)

konhambos 12 lipca 2018Zgłoś do usunięcia
musi byc niesamowicie aromatyczne i orzezwiajace. Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

basiliana 12 lipca 2018Zgłoś do usunięcia
Ciasto wygląda bardzo apetycznie. Połączenie ananasa, mandarynek i migdałowego ciasta musi smakować rewelacyjnie. Odpowiedzi: 1 ▼2 Kto głosował? | Odpowiedz