Do góry

Desery Przepis na:

Mini serniczki makowe

Mini serniczki makowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 235 Ocena: 2380

Dodano:

Odsłon: 1157

Delikatny sernik połączony z masą makową

Składniki

  • Masa makowa: 250g masy makowej z puszki, po 50g migdałów krojonych i wiórków kokosowych, 1 jajko, 50g gorzkiej czekolady
  • Masa serowa: 250g mascarpone, łyżka mąki ziemniaczanej, 150g słodzonego mleka skondensowanego, 1 jajko, 50g białej czekolady
  • kakao do posypania
> 6 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Piekarnik nagrzać do180 stopni. Foremkę do babeczek wyłożyć papilotkami.

  2. Czekolady roztopić osobno w ciepłej kąpieli wodnej.

  3. Składniki masy makowej wymieszać, Przełożyć do foremek. Piec ok. 7 minut.

  4. Składniki masy serowej wymieszać. Przełożyć na podpieczone spody makowe. Piec 15-20 minut, aż ser się zetnie, ale nie będzie przyrumieniony.

  5. Po upieczeniu ostudzić i wstawić do lodówki. Przed podaniem można posypać kakao.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń