Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Miniwrapy z tuńczykiem"
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 826
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 826
Składniki
Tuńczyka odsącz i podziel na nieduże kawałki. Dymkę oczyść, umyj i pokrój (cebulę i pędy) w cienkie pierścienie. Umyj pomidory, rozkrój, usuń nasiona i drobno posiekaj.
Sałatę oczyść, umyj, osusz i pokrój w paski l Połącz jogurt ze śmietaną. Dokładnie wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem.
Wymieszaj tuńczyka z dymką, pomidorami i sałatą.
Placki podgrzewaj na patelni z obu stron ok. 10 sekund. Na ciepłe nakładaj farsz i mocno zwijaj w rulon. Zawiń końce. Ostrym nożem przekrój wrapy po skosie na połowy. Każdą porcję owiń serwetką.
Tuż przed podaniem polej dipem jogurtowo-śmietanowym. Wrapy są pyszne także na zimno.
Czas przygotowania: 40 minut 88 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień