Do góry

Desery Przepis na:

Miodowe ciastka świąteczne

Miodowe ciastka świąteczne

Autor: IlonaAlbertos

Przepisów i artykułów: 15 Ocena: 103

Dodano: 06.01.2012

Odsłon: 19178

Tak przygotowane ciasteczka z powodzeniem mogą zastąpić pierniczki na choince. Wbrew pozorom są proste w przygotowaniu.

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Margarynę rozpuszczamy z płynnym miodem w rondelku, dodajemy cynamon. Gdy się rozpuści dodajemy sodę oczyszczoną i śmietanę 30 %. Mąkę przesiewamy do miski wraz z cukrem pudrem, dodajemy zawartość rondelka, wbijamy jajko. Miksujemy całość. Zagniatamy ciasto w miarę potrzeby dodając więcej mąki.

  2. Ciasto rozwałkowujemy i wykrawamy z niego ciasteczka. Ciastka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, smarujemy roztrzepanym białkiem, posypujemy cukrem cynamonowym i pieczemy przez 10- 15 minut w temp. 180 stopni.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

amidalla 08 stycznia 2012 Piękne zdjęcie i rzeczywiście proste. A że jestem potworem ciasteczkowym, to wrzucam do ulubionych i upiekę niebawem:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń