Do góry

Desery Przepis na:

Miodownik z marcepanem

Miodownik z marcepanem

Autor:

Przepisów i artykułów: 521 Ocena: 4431

Dodano:

Odsłon: 3

Przepis wart wypróbowania: "Miodownik z marcepanem"

Składniki

  • 30 dag mąki
  • 5 dag masła
  • 3 łyżki miodu
  • 1 łyżeczka sody
  • 1 łyżka rumu
  • po łyżeczce mielonych goździków i cynamonu
  • 1 jajko
  • 10 dag cukru
  • szczypta soli
  • 8 dag posiekanych migdałów
  • 50 ml mleka. Masa:
  • 25 dag marcepanu
  • 15 dag dżemu malinowego
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Ze składników ciasta wyrób gładką masę. Piecz 30 minut w temperaturze 180 st. C. Pozostaw do ostygnięcia.

  2. Marcepan zagnieć i rozwałkuj pomiędzy dwoma arkuszami folii. Ciasto rozkrój poziomo na pół. Obie warstwy posmaruj dżemem. Na jeden placek połóż marcepan i przykryj drugim, kładąc stroną z dżemem do środka. Dociśnij deską do krojenia. Ciasto możesz polać czekoladą.

    Źródło: Tele Tydzień

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń