Do góry

Desery Przepis na:

Miodowo-biszkoptowy

Miodowo-biszkoptowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 56 Ocena: 1101

Dodano:

Odsłon: 10021

Świetny do kawy i nie tylko

Składniki

  • Ciasto miodowe:
  • 25 dkg mąki pszennej
  • 3 łyżki miodu płynnego
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 1 jajo
  • 1/4 kostki margaryny
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • Upiec biszkopt z 4 jaj.
  • Masa jabłkowa:
  • 1 1/2 kg jabłek
  • 2 galaretki cytrynowe
  • MASA SEROWA:
  • serek homogenizowany osmaku truskawkowym, 50 dkg
  • 2 galaretki truskawkowe
> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ciasto miodowe:Z podanych składników zagnieść ciasto i przełożyć do takiej formy co upieczemy biszkopt.

  2. Obrane jabłka dusić w rondelku.Następnie dodać suche galaretki, dobrze wymieszać.Przestudzić.

  3. Galaretki rozpuścić w 1 szklance wody.Tężejące wymieszać z serkiem. Przełożenie ciasta; ciasto miodowe-masa jabłkowa-biszkopt -masa serowa

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

mamakacperka4 02 kwietnia 2013 Polecam, upiekłam na święta. Łatwy w wykonaniu i dobry.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irma 19 kwietnia 2010 Dodaje do ulubionych, bo takie ciasta u mnie w domu zawsze mają powodzenie.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Mateusz15 19 kwietnia 2010 Pysznie wygląda, Musi być bardzo smaczny!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń