Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To jest nasza ulubiona mizeria na zimę. Przepis liczący już stulecia a ciągle tani i wspanialy.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 659
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 31
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2698
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 659
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 31
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2698
Składniki
Zagotować wodę z octem , cukrem, pokruszonymi liśćmi bobkowymi, zielem, gorczycą, pieprzem i solą. Ostudzić.
Poszatkować obrane ogórki i posiekać cebulę. Zalewę zmieszać z ogórkami i cebulą. Po 1/2 godziny - jak ogórki puszczą sok - wlożyć do sloików i pasteryzować od 20 min do 1/2 godz. Przechowywać w chlodnym pomieszczeniu.