Do góry

Dania główne Przepis na:

Młoda kapusta

Młoda kapusta

Autor:

Przepisów i artykułów: 23 Ocena: 355

Dodano:

Odsłon: 19682

Młoda kapusta jako danie główne.

Składniki

  • młoda kapusta, 1 (mała) główka
  • kiełbasa (u mnie podwawelska), 1 laska
  • koperek, pęczek
  • sól, pieprz, oliwa
1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Młodą kapustę kroję w kostkę, gotuję do 30 minut.

  2. Kiełbasę kroję w kostkę, smażę na oliwie, po ok 15 minutach dodaję kapustę i nadal smażę.

  3. Koperek siekam drobno i dorzucam na patelnię gdy kapusta będzie już wystarczająco miękka. Doprawiam do smaku, podaję z ziemniakami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń