Do góry

Dania główne Przepis na:

Młoda kapusta na wędzonym boczku

Młoda kapusta na wędzonym boczku

Autor:

Przepisów i artykułów: 173 Ocena: 4125

Dodano:

Odsłon: 9094

Sezon młodej kapustki w pełni,więc kolejny pomysł na urozmaicenie jej smaku...

Składniki

  • 1 główka młodej kapusty
  • ok 300 g wędzonego surowego boczku w plasterkach
  • 1 pęczek koperku
  • 1 pęczek grubego szczypiorku z cebulą
  • sól,pieprz,cukier
  • sok z 1/2 cytryny
  • 1 łyżka smalcu ze skwerkami
  • 2 łyżki mąki
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Kapustę poszatkować.Koperek,szczypior i cebulę posiekać.Wrzucić do garnka,podlać wodą,posolić i gotować ok 30 min.Boczek pokroić w kostkę,podsmażyć na patelni i przełożyć do kapusty.Na patelni roztopić smalec i zrobić zasmażkę podlewając wodą z kapusty.Przelać zasmażkę do garnka z kapustą.Na koniec doprawić solą,pieprzem,cukrem i sokiem z cytryny.

  2. SMACZNEGO

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

babciaaneczka 06 czerwca 2012 I znowu inna wersja młodej kapusty, też wspaniała. I tu dylemat, którego przepisu użyć, chcąc przygotować kapustę?

12 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Maudie 05 czerwca 2012 Ale mi apetytu narobiłaś!Uwielbiam taką kapustkę:)

12 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń