Do góry

Dania główne Przepis na:

Młoda kapusta po bieszczadzku

Młoda kapusta po bieszczadzku

Autor:

Przepisów i artykułów: 2221 Ocena: 13261

Dodano:

Odsłon: 1156

Super rozgrzewająca kapusta na obiad.

Składniki

  • Składniki:
  • Kapusta młoda 1 główka
  • Cebula biała 1 szt.
  • Pieczarki 8 szt.
  • Kiełbasa biała 3 szt.
  • Sól i pieprz do smaku
  • Cukier do smaku
  • Sok z cytryny do smaku
  • Tłuszcz do smażenia
  • Mąka pszenna 2 łyżki
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Cebulę obrać, pokroić razem z pieczarkami w piórka i przysmażyć na odrobinie tłuszczu. Dodać pokrojona kapustę, podlać jedna szklanką wody, dodać pokrojoną kiełbasę, przyprawić do smaku i dusić na wolnym ogniu około 15 minut. Mąkę wymieszać w odrobinie wody, zaciągnąć potrawę, chwilę podgotować i podawać na gorąco z pieczywem lub ziemniakami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń