Do góry

Dodatki Przepis na:

Mloda kapustka z koperkiem, ziolami tajskimi i boczkiem

Mloda kapustka z koperkiem, ziolami tajskimi i boczkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 161 Ocena: 2587

Dodano:

Odsłon: 7728

Pyszne to bylo - powiem krotko :-))

Składniki

  • 1 biala mloda kapustka
  • 2 plastry swiezego boczku (grub. 1 cm)
  • 1 duzy por- biala czesc
  • Kucharek 2 lyzeczki, cukier 1 lyzeczka, ziola tajskie 1 lyzeczka
  • papryka slodka 1 lyzeczka, kurkuma 1/2 lyzeczki + czarny pieprz
  • sok z cytryny 1 lyzka
  • koperek garsc
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Kapustke szatkujemy, zalewamy woda, gotujemy 3 minutki i odlewamy na durszlak. Ponownie dajemy do garnka i podlewamy 1/2 litra wody.

    Z boczku wycinamy kostki i chrzastki, kroimy na duza kostke, przesmazamy na smalcu z dodatkiem Kucharka. Dodajemy do kapusty.

    Do kapusty dodajemy takze pokrojonego pora, przyprawy, cukier i dusimy pod przykryciem ok. 30 minut. Nastepnie dodajemy koperek i sok z cytryny i gotujemy jeszcze dwie minutki.

    Gotowe. Wraz z mlodymi ziemniaczkami bedzie bardzo dobrze smakowalo :-))

    I nic wiecej nie potrzeba..

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (9)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń