Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 10-06-2017
Malutkie młode ziemniaczki pieczone w occie balsamicznym, pyszne. Podałem z sałatą. Mogą być samodzielną potrawą, albo dodatkiem do innego dania. Przepis wg. Szymona Kubickiego.
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 265
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 141
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 375
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1540
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 265
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 141
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 375
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1540
Składniki
Ziemniaki dokładnie wyszorowałem, osuszyłem. Do miski wlałem ocet balsamiczny, sok z cytryny i oliwę. Wrzuciłem ziemniaki. Dodałem przyprawy, koper włoski, roztarte listki szałwii i posiekany rozmaryn. Dokładnie wymieszałem wszystkie składniki, przełożyłem do żaroodpornej formy. Wstawiłem do piekarnika rozgrzanego wcześniej do temperatury 200 stopni C., zapiekałem ok. 60 minut ( czas pieczenia zależy od wielkości ziemniaków, ja kupiłem bardzo małe ). Gdy wierzch ziemniaków zacznie się rumienić, przykryłem naczynie folią aluminiową ( na 20 minut przed końcem pieczenia).