Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 10-06-2017
Malutkie młode ziemniaczki pieczone w occie balsamicznym, pyszne. Podałem z sałatą. Mogą być samodzielną potrawą, albo dodatkiem do innego dania. Przepis wg. Szymona Kubickiego.
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 26
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Są idealne jako przekąska n...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 349
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 26
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Są idealne jako przekąska n...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 349
Składniki
Ziemniaki dokładnie wyszorowałem, osuszyłem. Do miski wlałem ocet balsamiczny, sok z cytryny i oliwę. Wrzuciłem ziemniaki. Dodałem przyprawy, koper włoski, roztarte listki szałwii i posiekany rozmaryn. Dokładnie wymieszałem wszystkie składniki, przełożyłem do żaroodpornej formy. Wstawiłem do piekarnika rozgrzanego wcześniej do temperatury 200 stopni C., zapiekałem ok. 60 minut ( czas pieczenia zależy od wielkości ziemniaków, ja kupiłem bardzo małe ). Gdy wierzch ziemniaków zacznie się rumienić, przykryłem naczynie folią aluminiową ( na 20 minut przed końcem pieczenia).