Do góry

Zupy Przepis na:

Moja zupa prezydentowej

Moja zupa prezydentowej

Autor: biurwa

Przepisów i artykułów: 144 Ocena: 3252

Dodano: 27.02.2012

Odsłon: 10659

Pyszna rozgrzewająca zupka

Składniki

5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Do wrzącej wody dodajemy pokrojone drobno kapustę, seler naciowy, paprykę, ziemniaki, startą marchewkę, oraz liść laurowy, angielski ziele, kminek i wegetę domową i wszystko razem gotujemy.

  2. Kiełbasę kroimy na kostkę, podsmażamy na złoty kolor, na wędlinę dajemy pokrojoną cebulę posypujemy słodką papryką, odrobinę podlewamy wodą i dusimy do momentu, aż cebulka się fajnie zeszkli i nabierze złotego koloru.

  3. Gdy warzywa w zupie są już prawie miękkie dodajemy por, czosnek, pomidor, przecier pomidorowy, oraz curry, pieprz Cayenne i odrobinę cukru, jeszcze chwilę gotujemy.

  4. Na koniec gdy wszystkie warzywa są już miękkie, dodajemy kiełbasę z cebulką, majeranek i sok z cytryny, zagęszczamy śmietaną, dokładnie mieszamy, jeżeli trzeba to jeszcze doprawiamy solą lub magii i gotowe 

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń