Do góry

Dania główne Przepis na:

Moje gołąbki

Moje gołąbki

Autor: juczka

Przepisów i artykułów: 16 Ocena: 534

Dodano: 18.10.2009

Odsłon: 14113

Świetne danie na obiad

Składniki

5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Z kapusty trzeba wyciąć głąba następnie sparzyć we wrzątku.

  2. Farsz: Do miski wkładamy ryż i uprzednio sparzony, nigdy nie gotuję ryżu do miękkości, zawsze jest na pół twardy. Podsmażam pokrojoną w kostkę cebulkę i wkładam do farszu. Dokładnie mieszam. Na koniec dodaję drobno pokrojony czosnek. Z grzbietów liści wycinam te twarde i w tak przygotowane już liście nakładam farsz i zawijam tradycyjnie gołąbki. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń