Do góry

Dania główne Przepis na:

Morszczuk na parze

Morszczuk na parze

Autor: pelen_brzuszek

Przepisów i artykułów: 195 Ocena: 2359

Dodano: 15.03.2018

Odsłon: 1233

Dzisiaj zapraszam na bardzo szybki, mało pracochłonny, a przede wszystkim zdrowy obiad - morszczuk na parze. Ryby jak wiadomo mają wiele wartości odżywczych, a przyrządzenie ich na parze, sprawi, że zachowamy je wszystkie, a ryba na dodatek będzie bardzo soczysta. Świeży koperek i cytryna jeszcze bardziej podkreśli jej smak.

Składniki

  • Filet z morszczuka (świeży albo mrożony) 2-3 szt.
  • Koperek 1 pęczek
  • Cytryna 1/2 szt.
  • Sól morska
  • Pieprz
1-2 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Świeżą rybę umyć, mrożonej nie trzeba wcześniej rozmrażać.

    Koperek umyć i drobno posiekać.

    Cytrynę również umyć i pokroić w plastry.

    Morszczuka doprawić solą i pieprzem, posypać koperkiem, przykryć plastrami cytryny i warto zostawić na 3-4 godziny w lodówce. Następnie gotować na parze ok. 20 min.

    Podawać z ulubionymi dodatkami.


  2. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (9)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

bryssska 17 marca Super wygląda, choć za rybami nie przepadam to moja połówka była by zadowolona ;-) Odpowiedzi: 2 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 15 marca Pyszna rybak, że ja je uwielbiam, to nie mogę nie napisać PYCHA :D Odpowiedzi: 3 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń