Do góry

Dania główne Przepis na:

Morszczuk w papilotach

Morszczuk w papilotach

Autor:

Przepisów i artykułów: 2230 Ocena: 18990

Dodano:

Odsłon: 21

Smaczny pomysł na "Morszczuk w papilotach"

Składniki

  • 60 dag filetów z morszczuka
  • 1 cytryna
  • 6 łyżek + 1 łyżeczka oliwy
  • 1 cebula
  • 1 mały ząbek czosnku
  • 20 dag kaszy jęczmiennej
  • 350 ml bulionu
  • 4 małe ziemniaki
  • 2 małe zielone papryki
  • 6 gałązek natki
  • 3 łyżki czarnych oliwek
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Cytrynę sparz, otrzyj z niej skórkę. Z połowy owocu wyciśnij sok, resztę cytryny pokrój na 4 cząstki. Sok z cytryny wymieszaj z 2 łyżkami oliwy i skrop tym rybę. Posyp solą oraz pieprzem. Odstaw na 30 minut. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj, zeszklij na łyżeczce oliwy.

  2. Dodaj kaszę. Zalej bulionem i gotuj ok. 15 minut. Przypraw solą i pieprzem. Ziemniaki obierz, pokrój w plasterki, gotuj je 3 minuty w posolonym wrzątku. Odcedź. Papryki oczyść, pokrój na kawałki. Natkę posiekaj.

  3. Przygotuj 4 duże kawałki pergaminu. Na każdy nałóż porcję kaszy, ziemniaków i papryki. Na tym umieść zamarynowane kawałki morszczuka. Obłóż je oliwkami. Posyp natką. Papier zwiń, końce mocno skręć. Piecz 15 minut w 175 st. Przed podaniem odwiń. Skrop pozostałą oliwą. Posyp skórką z cytryny. Udekoruj cząstkami cytryny.

    Źródło: Tina

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń