Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Morszczuk w papilotach"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 250
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 250
Składniki
Cytrynę sparz, otrzyj z niej skórkę. Z połowy owocu wyciśnij sok, resztę cytryny pokrój na 4 cząstki. Sok z cytryny wymieszaj z 2 łyżkami oliwy i skrop tym rybę. Posyp solą oraz pieprzem. Odstaw na 30 minut. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj, zeszklij na łyżeczce oliwy.
Dodaj kaszę. Zalej bulionem i gotuj ok. 15 minut. Przypraw solą i pieprzem. Ziemniaki obierz, pokrój w plasterki, gotuj je 3 minuty w posolonym wrzątku. Odcedź. Papryki oczyść, pokrój na kawałki. Natkę posiekaj.
Przygotuj 4 duże kawałki pergaminu. Na każdy nałóż porcję kaszy, ziemniaków i papryki. Na tym umieść zamarynowane kawałki morszczuka. Obłóż je oliwkami. Posyp natką. Papier zwiń, końce mocno skręć. Piecz 15 minut w 175 st. Przed podaniem odwiń. Skrop pozostałą oliwą. Posyp skórką z cytryny. Udekoruj cząstkami cytryny.Źródło: Tina