Do góry

Przekąski Przepis na:

Mozaika drobiowa na kanapki

Mozaika drobiowa na kanapki

Autor:

Przepisów i artykułów: 25 Ocena: 124

Dodano:

Odsłon: 4094

Bardzo prosty i szybki przepis na domową wędlinę z drobiu. Kiełbasa jest smaczna, soczysta, łatwo się kroi. Zachęcam do wypróbowania!

Składniki

  • 800 g piersi z kurczaka lub indyka
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżka papryki słodkiej
  • sól i pieprz do smaku
  • przyprawa do drobiu
  • 3 łyżki wody
  • 30 g żelatyny
  • rękaw do pieczenia
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Filet z kurczaka opłukać, osuszyć i pokroić w drobną kostkę, czosnek obrać i przecisnąć przez praskę, wlać wodę. Na osobnym talerzyku wymieszać wszystkie suche przyprawy razem z suchą żelatyną i wsypać do mięsa, całość wymieszać dobrze ręką.

    Następnie użyć rękawa do pieczenia, z jednej strony dobrze zawiązać rękaw sznurkiem, nałożyć mięso. Najlepiej rękaw ułożyć sobie na małej blaszce, ja użyłam foremki keksówki, uformować kiełbasę. Zbędny rękaw zawinąć na około kiełbasy, zawiązać końcówki rękawa, tak aby podczas pieczenia nie wypływał płyn.
    Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i piec 40 - 50 minut. Pozostawić do wystygnięcia, wstawić do lodówki na kilka godzin, najlepiej na całą noc, gotowe!

    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń