Do góry

Przekąski Przepis na:

Mozzarella-czyli capresse

Mozzarella-czyli capresse

Autor: gvlba

Przepisów i artykułów: 118 Ocena: 2261

Dodano: 31.01.2010

Odsłon: 11308

Pyszna Włoska przekąska Jej zapach i kolor przyciagną każdego

Składniki

  • ser mozzarela, 2 kulki
  • pomidory, 2 średnie
  • oliwy extra virgin(ja używam z migdałów), 3 łyżki
  • bazylia, tymianek, oregano, szczypta
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mozzarelle i pomidory pokroić w plastry.Układać na talerzu na przemian(plaster mozzarelli,plaster pomidora)Oliwę wymieszać z przyprawami,dokładnie polać mozzarelle i odstawić na 5 min aby się ''''''''przegryzła''''''''

  2. Oryginalnie mozzarella podawana jest ze świeżą bazylią.Ja użyłam ziół suszonych i dodała od ''''siebie'''''' oregano i tymianek.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

maa_dzia 04 marca 2010 ja uzywam do posypania zioła prowaansalskie.Jestem uzalezniona od mozzarelli :-)))

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

fikumiku 03 lutego 2010 pycha! Kiedyś przeczytałam, że można ją posypać prażonym słonecznikiem, smakuje wybornie i od tej pory tylko taką jadam. \nie jest to już klimat włoski ale i tak jest super.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

RENIA730 02 lutego 2010 Ja dodaję jeszcze ocet balsamiczny i świeżo mielony na grubo pieprz.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

wiola1100 01 lutego 2010 włoskie klimaty,lubię te smaki a mozarella z pomidorami pychotka

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irma 31 stycznia 2010 Bardzo apetycznie wygląda i pięknie się prezentuje.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Mole3 31 stycznia 2010 Tak, to jest pyszne! Czasami robię też z takich małych kuleczek mozarelli i pomidorów pokrojonych w grubą kostkę. Pozdrawiam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń