Do góry

Desery Przepis na:

Muffinki bananowe z czekoladą

Muffinki bananowe z czekoladą

Autor: HabibiChi

Przepisów i artykułów: 174 Ocena: 2945

Dodano: 02.07.2017

Odsłon: 923

Smaczne, lekkie i wilgotne muffinki które przygotujemy w prosty i szybki sposób.

Składniki

  • 2 duże dojrzałe banany
  • 2 jajka (S lub M)
  • 80 g masła
  • 80 g cukru
  • 220 g mąki
  • 1 łyżka proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki extraktu waniliowego
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 1 łyżka mleka
  • płatki czekoladowe lub starta czekolada
> 6 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Do miski wkładamy banany i widelcem rozbijamy je na puree. Dodajemy jajka. Roztopione przestudzone masło, extrakt waniliowy, cukier, mleko oraz szczypte soli. Wszystko razem dokładnie mieszamy.

  2. Przesypujemy do masy mąkę, proszek do pieczenia. W soku cytrynowym rozpuszczamy sodę i od razu dodajemy do ciasta. Całość mieszamy. Blaszkę do muffinek wykładamy papilotkami i do połowy wysokości uzupełniamy je ciastem następnie posypujemy czekoladą. Pieczemy w temperaturze 195 stopni przez 20 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń