Do góry

Desery Przepis na:

Muffinki bez glutenu i bez cukru

Muffinki bez glutenu i bez cukru

Autor:

Przepisów i artykułów: 220 Ocena: 5073

Dodano:

Odsłon: 2170

Pyszne muffinki bez glutenu. Z bananami oraz płatkami owsianymi i dowolnymi owocami sezonowymi.

Składniki

  • 2 średnie banany
  • 2 jajka M
  • 1/3 szklanki syropu klonowego
  • 2,5 szklanki płatków owsianych
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia (bez glutenowego)
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • 200 ml jogurtu greckiego
  • szczypta soli
  • 1 szklanka mleka
  • dowolne owoce sezonowe
> 6 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Dojrzałe banany dokładnie rozgniatamy widelcem w misce. Dodajemy jajka, syrop klonowy, proszek do pieczenia, sól, cynamon i jogurt grecki, płatki owsiane. Wszystko dokładnie mieszamy i dodajemy mleko. Składniki powinny być w temperaturze pokojowej - lepiej się wtedy połączą. Blaszkę do muffinek wykładamy papilotkami i napełniamy je masą, na górze układamy owoce. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 30 minut.

    Z podanego przepisu otrzymamy 12 muffinek

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń