Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Muffinki marchewkowe"
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1135
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1135
Składniki
Do miseczki wsyp mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sodę, sól oraz cynamon. Marchewki obierz, opłucz, zetrzyj na tarce o średnich otworach. Kostkę do pieczenia Kasia rozpuść, odstaw do przestudzenia.
Jajka wbij do miseczki. Roztrzep je widelcem i wymieszaj z przestudzoną margaryną. Domieszaj startą marchewkę. Masę marchewkową porcjami domieszaj do sypkich składników. Wymieszaj całość łyżką. Formę na muffinki wyłóż papierowymi foremkami.
Nałóż porcje ciasta. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180°C. Piecz ok. 25 minut. Gotowe muffinki ostrożnie wyjmij z formy i wystudź. W tym czasie cukier puder utrzyj z wrzątkiem na gładki lukier. Posmaruj nim ciastka. Wierzch posyp pistacjami.
Czas przygotowania 40 minut Temperatura pieczenia 180°C Foremki o śr. 6 cm .Źródło: Tina