Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Muffinkowe reniferki"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 190
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 190
Składniki
Wymieszaj przesianą mąkę pszenną z sodą, proszkiem do pieczenia, kakao, solą i cukrem.
W drugiej misce połącz olej z jajkami i wodą gazowaną.
Wlej mokre do suchych i dokładnie wymieszaj razem z czekoladą startą na tarce o dużych oczkach.
Nałóż masę do 2/3 wysokości papilotek i piecz 15-20 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C.
Po wyjęciu poczekaj, aż przestygną, po czym przy pomocy gęstego lukru przyklej do nich biszkopty, małe precelki i kulki cukiernicze.
Czas: 45 min. 1 porcja = 280 kcalŹródło: Kurier TV