Do góry

Śniadania Przepis na:

Muffiny jak batoniki

Muffiny jak batoniki

Autor:

Przepisów i artykułów: 234 Ocena: 4627

Dodano:

Odsłon: 16649

Muffinki bardzo pożywne i smaczne.Mogą być podane na drugie śniadanie lub do szkoły dla dzieciaczka:)

Składniki

5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Kruszonka:W miseczce wymieszać wszystkie składniki łyżką,do czasu,aż porobią się grudki.Masło(30 g+mąka 40 g+cukier 10 g+płatki owsiane 20 g+sezam 10 g+pestki słonecznika 10 g+miód+woda+olej 1 łyżeczka)Odstawić.

  2. W drugiej misce przesiać pozostałą mąkę,proszek do pieczenia,cynamon i sól.

  3. Jajka ubić z cukrem i wanilią,dodać pozostały olej,a na końcu obrane i starte jabłko na grubej tarce i marchew startą.Wymieszać orzechy,rodzynki i kokos,a na końcu mieszankę suchych składników.Mieszać niezbyt długo,tylko tyle,by wszystkie składniki się połączyły.

  4. Wlać do formy muffinkowej,wysmarowanej masłem lub do papilotek.Na wierzch każdego muffina wysypać kruszonkę.

  5. Piekarnik rozgrzać do temp.170 stop.C.Wstawić muffiny i piec je ok.20-25 minut.Wykałaczką sprawdzić stopień upieczenia-zdarza się,że dopiekają się szybciej.Ostudzić.Najlepiej smakują następnego dnia.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

rosse 03 kwietnia 2012 Cieszę się,że podoba się przepis.Proszę o ocenę czy smakowały:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

grazka950 02 kwietnia 2012 Mufinki uwielbiam! przepis bardzo fajny-taki inny niż zawsze, zaraz go wypróbuję, wnuki będą zachwycone, pozdrawiam :-)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

goramarcina1 29 marca 2012 Na pewno zdrowe i pyszne te twoje mufinki - pełne wartościowych składników - biorę do zrobienia.Pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń