Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, tanie i stosunkowo szybkie w wykonaniu ciastka. Gorąco polecam!
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 172
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 172
Składniki
Mąkę przesiać z sodą. Dodać jajka, startą marchewkę, sezam, cukier, cynamon, olej. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać.
Przygotować foremkę do muffinek. Wyłożyć papilotkami. Nakładać ciasto do pełna papilotek. Jest gęste, więc nie wypłynie pod wpływem pieczenia. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st. C 20-25 minut. Sprawdzać patyczkiem czy już jest gotowe. Po wystudzeniu lukier z soku z cytryny i cukru pudru.