Do góry

Desery Przepis na:

Muffiny marchewkowe z sezamem

Muffiny marchewkowe z sezamem

Autor:

Przepisów i artykułów: 174 Ocena: 1970

Dodano:

Odsłon: 286

Smaczne, tanie i stosunkowo szybkie w wykonaniu ciastka. Gorąco polecam!

Składniki

  • 2 szkl. mąki pszennej
  • 3 jajka wiejskie ( temperatura pokojowa)
  • 1 szkl. oleju rzepakowego
  • 2 szkl. startej drobno marchewki
  • 1/2 szkl. cukru brązowego
  • 1/2 szkl. uprażonego sezamu
  • 2 łyżeczki cynamonu
  • 2 łyżeczki sody oczyszczonej
  • kilka łyżek cukru pudru
  • sok z jednej cytryny
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Mąkę przesiać z sodą. Dodać jajka, startą marchewkę, sezam, cukier, cynamon, olej. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać.

  2. Przygotować foremkę do muffinek. Wyłożyć papilotkami. Nakładać ciasto
    do pełna papilotek. Jest gęste, więc nie wypłynie pod wpływem pieczenia. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st. C 20-25 minut. Sprawdzać patyczkiem czy już jest gotowe. Po wystudzeniu lukier z soku z cytryny i cukru pudru.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (9)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń