Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Muffiny z ciasta francuskiego"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 275
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 275
Składniki
Na oliwie podsmaż drobno pokrojony czosnek. Gdy wystygnie połącz go z serami i sokiem z cytryny. Następnie dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
Ciasto francuskie pokrój w kwadraty i wyłóż nimi posmarowane masłem foremki, tak aby ciasto lekko wystawało. Całość wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz w temp. 200 °C przez 15 minut.
Pod koniec, aby się babeczki nie przypaliły, zmniejsz gaz. Środek babeczek obficie napełnij masą serową. Podawaj posypane ziołami.Źródło: Na żywo