Desery Przepis na:
Muffiny z morelami

Składniki
- mąka, 200 g
- cukier, 200 g
- banan, 1 dojrzały
- masło, 100 g
- mleko, 200 ml
- jajka, 3
- cukier waniliowy, 1 łyżeczka lub ekstrat z wanilii
3-4 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
Masło stop w rondelku i odstaw. Utrzyj banana z cukrem na jednolitą masę, dodaj mąkę, masło, jajka, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, mleko, olej i sól. Wymieszaj dokładnie ciasto i dodaj pokrojone morele, orzechy lub czekoladę. Ciasto przełóż do foremek na muffinki i piecz około 10 minut na dole rozgrzanego do 220°C piekarnika. Po ostygnięciu oprósz muffiny przesianym cukrem pudrem.
Komentarze do przepisu (0)