Do góry

Przekąski Przepis na:

Mule w białym winie (klasyczne)

Mule w białym winie (klasyczne)

Autor:

Przepisów i artykułów: 2083 Ocena: 46734

Dodano:

Odsłon: 9394

:)

Składniki

  • 1 kg muli
  • 100 ml oliwy
  • 1 posiekany ząbek czosnku
  • 3/4 szklanki białego wytrawnego wina
  • Sól i pieprz
  • Natka pietruszki
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Podgrzać oliwę ,przez 5 minut smażyć cebulę pokrojoną w kostkę ,dodać czosnek. Po chwili dodać oczyszczone mule i wino. Gotować pod przykryciem ,potrząsnąć garnkiem kilka razy ,aż wszystkie mule się otworzą. Dodać posiekaną natkę pietruszki ,doprawić solą i pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń