Do góry

Desery Przepis na:

Murzynek

Murzynek

Autor:

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 2

Dodano:

Odsłon: 973

Smaczne i delikatne ciasto

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Do garnka wrzucamy margaryne, cukier, wodę oraz kakao wszystko musimy zagotować.

  2. Z powstałej masy odlewamy ok 1/4 szklanki ( odstawiamy na bok posłuży nam jako polewa)

  3. Pozostałą część masy przestudzamy

  4. Następnie dodajemy 4 żołtka ( jeżeli jajka są małe użyjmy 5) i mieszamy ( najlepiej robić to drewnianą łyżką

  5. Do masy dodajemy pzesianą mąkę z proszkiem do pieczenia oraz ubitą piane z białek wszytsko powoli mieszamy

  6. Możemy dorzucić różne bakalię lub 2 łyżki dżemu np truskawkowego.

  7. Ciasto przelewamy na blaszkę( wysmarowaną masłę i wysypaną bułką tartą) Pieczemy w 180 stopniach przez ok 40 minut.

  8. Po wyciągnięciu ciasta smarujemy go polewą i posypujemy orzechami

  9. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń