Do góry

Desery Przepis na:

Mus kawowo-czekoladowy

Mus kawowo-czekoladowy

Autor: ilovebakepl

Przepisów i artykułów: 160 Ocena: 2789

Dodano: 21.09.2012

Odsłon: 12839

Słodki, kawowy z gorzką czekoladą. Coś małego i pysznego zarazem.

Składniki

  • 100 g gorzkiej czekolady, rozpuszczonej
  • 60 ml mocnej kawy
  • 6 jajek
  • 100 g cukru
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. ILOŚĆ: 4 pucharki o poj. 250 ml Czekoladę mieszamy razem z mocną kawą. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę z dodatkiem niewielkiej ilości soli. Żółtka miksujemy z cukrem na najwyższych obrotach miksera, aż masa stanie się jasna. Następnie dodajemy do nich masę czekoladową i chwilę miksujemy. Ubite białka delikatne łączymy z masą czekoladową. Powstały mus przekładamy do pucharków, wierz zawijamy folią i wstawiamy na godzinę do lodówki. Podajemy z niewielką ilością bitej śmietany. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Zdysia 18 listopada 2012 Przepyszny :) polecam wszystkim :) Leci do Ulubionych :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń