Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Mus z groszku z kurczakiem"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 666
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 98
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 34
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 666
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 98
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 34
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Składniki
Oddziel żółtka od białek. Groszek odcedź, 2/3 zmiksuj z żółtkami. Dodaj parmezan, resztę groszku i pianę ubitą z białek. Wrzuć posiekaną natkę. Przypraw solą i pieprzem. Wymieszaj.
Foremkę wyłóż plastrami boczku, tak by końce wystawały poza brzegi. Nałóż mus, wciśnij w niego pokrojone mięso. Przykryj wystającym boczkiem. Piecz 50 min w 180oC. Udekoruj.Źródło: Naj