Do góry

Śniadania Przepis na:

Mus z pstrąga

Mus z pstrąga

Autor:

Przepisów i artykułów: 2092 Ocena: 46843

Dodano:

Odsłon: 1526

O :) Zainspirowany przepisem postanowiłem zrobić swoją wersję

Składniki

  • 2 łyżeczki żelatyny
  • wędzony pstrąg
  • biały pieprz
  • łyżka soku z cytryny
  • 150 ml śmietanki 30 %
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Żelatynę namoczyłem w ciepłej wodzie i odstawiłem. Filety obrałem ,dokładnie oczyściłem z ości i rozdrobniłem widelcem. Oprószyłem białym pieprzem i skropiłem sokiem z cytryny. Śmietanę ubiłem na sztywno i wraz z ostudzoną żelatyną dodałem do pstrąga i dokładnie wymieszałem na jednolitą masę. Wstawiłem do lodówki na godzinę. Podałem z świeżo pieczoną bagietką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

figg 04 lutego 2014 Ja co prawda zbyt rybna nie jestem jadam tylko dorsza i tuńczyka:-)))) za to mój mąż za rybami przepada więc spróbujemy :-))ładnie podane

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń